kardiologji
Kirurgjia koronare me teknikën off-pump dhe on-pump

Teknika off- pump e  urëzimit aortokoronar (bajpas) është kirurgji e arterieve koronare e realizuar pa përdorim të makinës për qarkullim...

Ndjenja e panikut shton rrezikun e sëmundjeve

Personat të cilët vuajnë nga paniku, janë më tëprirur që të preken nga sëmundjete zemrës, shkruan revista mjekësore ''European Heart Journal''. Në...

Mishi i përpunuar rrezik për zemrën

Konsumi i shpeshtë i produkteve të përpunuara tëmishit rrit gjasat për zhvillimin e sëmundjeve të zemrës, ndërkohë që një efekttë...

Mërzia rrezikon të rrahurat e zemrës

Tek personat të cilët kanë përjetuar humbjen epersonit të dashur mund të vjen deri tek ndryshimet në ritmin e të...

Fëmijët obezë probleme me zemrën

Fëmijët obezë e kanë zemrën gjate të gjithë kohës ne rrezik, edhe ne kohen kur janëende ne shkollat fillore. Ky...

Epidemia e mbipeshës rrezikon sëmundjet e zemrës

Më shumë se gjysmë miliardë njerëz, apo çdo idhjeti në mesin e të rriturve në botë ka peshë të tepërt. Shifra...

Diabeti, si të parandaloni çrregullimin e zemrës

Derisa të gjithë njerëzit me diabet kanë shanse të rrituratë zhvillimit të sëmundjes së zemrës, kjo është më e shpeshtë...

Qumështi ul rrezikun e infarktit

Konsumimi i qumështit dhe inënprodukteve të tij mund të jetë i dobishëm për zemrën, treguan hulumtimet mëtë reja të ekspertëve...

I nxehti dhe zemra

Ekspozimi në diell në orët më të nxehta gjatëditës, i personave që vuajnë nga hipertensioni dhe në veçanti i atyre,...

Sëmundjet e zemrës, kardiologët: 40-vjeçarët më të prekurit

Përmbyset raporti i moshës së të prekurve me sëmundje të zemrës. Nëse një vit më parë të prekurit nga sëmundjet...